KUALA LUMPUR, 5 Dis (Bernama) -- Syarikat pengeluar rempah-ratus dari
Kelantan, Warisan Nik Sah Enterprise, bercadang menembusi pasaran
rempah-ratus Malaysia menerusi jenama Nik Sahnya tahun depan. Pemilik syarikat, Bunyamin Kamaruddin berkata untuk tujuan itu, Warisan
Nik Sah telah memulakan rancangan peluasan yang rancak, yang
termasuklah mewujudkan entiti baharu serta sebuah kilang pengeluaran.
Source from (Bernama): http://www.bernama.com/bernama/v6/bm/newsbusiness.php?id=714108
Published: December 06, 2012
"Pada masa ini kami beroperasi menerusi dua kilang untuk pengeluaran dan
pemasaran. Kilang ketiga akan membolehkan kami melaksanakan pelan
peluasan dengan lancar," kata Bunyamin kepada Bernama sambil menambah
yang semua kilang akan berpangkalan di Kelantan.
Beliau menambah yang Warisan Nik Sah berhasrat mendapatkan perhatian
daripada stokis berpotensi, pengguna dan industri, menerusi Ekspo
Pertanian, Hortikultur dan Agro Pelancongan Antarabangsa 2012.
Beliau juga berkata Warisan Nik Sah, jenama terkenal di Kelantan sejak
diperkenalkan pada tahun 1957, dari dahulu lagi telah membekalkan
rempah-ratus mentah kepada beberapa peruncit rempah-ratus terkemuka di
Malaysia.
"Kali ini, kami mahu memperkenalkan jenama kami sendiri. Jenama kami kali ini ialah Nik Sah, setanding dengan jenama Adabi.
"Resipi ini adalah warisan saya dan kami akan memastikan rasa dan
pengalamannya tidak berubah walaupun telah dikomersilkan seluruh
negara."
Nik Sah menghasilkan serbuk kunyit, serbuk cili, serbuk kari ikan dan
ayam, serbuk kurma, pes ikan dan kari ayam segera berkualiti tinggi.
-- BERNAMA
No comments:
Post a Comment