Pengurusnya, Mohd Fadzil Mohd Halime berkata, syarikat itu kini memiliki 30 cawangan di seluruh negara dengan memperluaskan cita rasa burger yang dibakar menggunakan dapur kayu arang.
Source from (Harian Metro): http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Bukapeluang/Article/index_html
Published: October 22, 2012
Beliau berkata, konsep RBB mula diperkenalkan di Seksyen 5 Pusat Bandar Wangsa Maju, Kuala Lumpur sejak 30 November 2011 dan sudah melebarkan pasaran ke seluruh negara termasuk Terengganu, Kedah, Pahang, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor.
“Kami mewujudkan perniagaan francais untuk memperkenalkan keistimewaan RBB yang terletak pada daging buatan sendiri dan kaedah pembakaran kayu arang, tidak seperti di tempat lain yang menggunakan hot plate atau lava stone.
“Sehingga akhir tahun ini, kami menyasarkan penambahan rakan niaga kepada 50 buah cawangan seluruh negara termasuk ke Sabah dan Sarawak,” katanya ketika ditemui di Melaka.
Mohd Fadzil berkata, dengan modal serendah RM1,500, rakan niaga khususnya golongan belia yang berminat boleh menyertai perniagaan RBB. yang kini berkembang secara agresif.
“Pendapatan bersih di semua cawangan lain juga amat memberangsangkan dan boleh mencapai pendapatan sehingga RM800 sehari, malah meningkat pada hujung minggu,” katanya sambil menambah daging burger yang dibakar dengan menggunakan arang mempunyai aroma mempesonakan dan dapat mengekalkan jus daging bertahan lama.
No comments:
Post a Comment