Source from (Harian Metro): http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/RestoranbergerakRFC/Article/index_html
Published: September 27, 2012
Pengerusinya, Datuk Ahmad Shafee Sabaruddin berkata, perkhidmatan itu dimulakan di wilayah tengah dengan menyasar lokasi tumpuan ramai termasuk acara dijalankan di institusi pengajian tinggi selain mempunyai perancangan membuka cawangan di Universiti Teknologi Mara (UiTM).
“Selepas mengambil alih sepenuhnya RFC daripada HPA Industries Sdn Bhd (HPA) berkuatkuasa 1 Ogos lalu, kami menyusun pelbagai strategi untuk terus mendekati pelanggan dan mempromosi produk kami secara terus kepada mereka, selain menerusi 10 restoran sedia ada. “Kami ingin mengubah persepsi orang ramai dan mahu RFC diterima semua bangsa kerana produk ditawarkan berasaskan bahan organik serta memenuhi permintaan makanan halal dan sihat,” katanya selepas majlis pelancaran menu baru RFC Ayam Goreng Hot Dujaj dan Mee Bandung di Shah Alam, semalam.
RFC diambil alih Darul Rahmat Sdn Bhd (Darul Rahmat), syarikat Bumiputera dengan modal berbayar RM10 juta yang juga pemilik tiga daripada 10 restoran RFC.
Beliau berkata, pihaknya membuka sebuah lagi restoran RFC di Sungai Besi, Kuala Lumpur pada akhir Oktober ini dengan nilai pelaburan dianggarkan RM1.2 juta dan merancang mempunyai 50 restoran di seluruh negara menjelang 2017 selain menawarkan peluang francais kepada mereka yang berminat.
Mengenai menu terbaru itu, Ahmad Shafee berkata, ayam yang digoreng dengan rempah itu menggunakan cili Bhut Jolokia yang terdapat di kawasan pergunungan timur laut India dan Bangladesh dikenali sebagai ‘Ghost Chilli’, iaitu cili paling pedas di dunia yang hanya boleh didapati mengikut musim.
No comments:
Post a Comment